Valokuvausta

Tällä viikolla ehdin vihdoin perehtymään hieman tarkemmin Second Life-valokuvaukseen. Alunperin olin suunnitellut aloittavani kokeilut mustavalkoisilla otoksilla. Keväällä kuitenkin innostuu lisääntyvästä valosta ja väreistä puutarhassa ja kevätinnostus iskee virtuaalipuutarhassakin! Mielessäni kummittelevat mv-kuvat saavat siis vielä odottaa toteuttamista.

Tähän asti blogiin napatut kuvat on otettu asetuksia sen kummemmin miettimättä. Toki olen kiinnittänyt huomiota kuvakulmaan ja rajaukseen mutta muuten kuvat on otettu ihan perusasetuksilla. Olen vain lopuksi lisännyt kuviin tuon tekemäni kehyksen, joka sointuu blogin muuhun ulkoasuun. Näihinkin kuviin lisäsin tuon kehyksen jotta blogin ilme säilyy yhtenäisenä. Kuvien sävyjä en säätänyt mitenkään kuvankäsittelyohjelmassa, vaan ne on toteutettu Second Lifen WindLight-asetuksilla. Asetuksia voi tehdä itse, mutta nyt aloitin muiden tekemillä. Latasin Torleyn WindLight-asetukset valokuvaamista varten. Asetukset ja ohjeita löydät Second Life -wikistä. Minulla oli hieman vaikeuksia löytää oikeata kansiota (käyttiksenä OS X) johon nuo WindLight-asetukset kopioidaan. Onneksi aiheesta löytyi hyvä video-ohje.

Kevään innoittamana ensimmäisistä kuvista tulikin lämminsävyisiä otoksia joissa puutarhuri näkyy siluettina nautimassa auringonsäteistä..

Ylimmässä kuvassa kuvauspaikkana oli Forest Floor. Siellä perhoset lentelivät niittykukkien yläpuolella. Paikasta voi ostaa kasveja ja kauniita lyhtyjä omaankin puutarhaan. Itsellä on tarkoituksena toteuttaa SL-versioita oman pihan kasveista virtuaalipuutarhan puolelle..Alimmainen kuva onkin omalta tontilta. Siellä on puutarhan suunnittelu vasta alussa. Muutama ihmeköynnös ja raparperi pihalta kyllä löytyy. Tosin nekään eivät näy tuossa kuvassa kun ovat pihan toisella puolella. Jotakin talven aikana testailin, mutta talvella ei oikein ollut inspiraatiota puutarhan suunnitteluun.  Nyt alkaa löytyä onneksi taas innostusta! Vuodenajan lisäksi inspiraation lähteenä on ollut myös SL-puutarhuroinnista innostunut ystäväni..innostus tarttuu! Kiitos siitä!

Eilen tuli vietettyä pari tuntia tuolla omalla pihalla puutarhahommissa ihanan aurinkoisessa säässä. Tämän sadepäivän voi taas viettää mielihyvin virtuaalipuutarhassa. Rusetein somistetut kumpparit jalkaan ja sinne siis! Ihanista puutarhavarusteista ei tingitä kummassakaan puutarhassa..

Springtime & SL Gardening..Learning SL Photography and planning my virtual garden (second image). I visited Forest Floor  for inspiration (first image). I used Torley´s WindLight Settings for these images.

Torley´s WindLight Settings and Guide (Second Life Wiki)
Install Torley´s WindLight Settings on Your Mac (Answers.com)

Mainokset

Tietoja Taika Magic

Second Life Resident, SL Blogger --- Interests: Building, Texturing, SL Photography Näytä kaikki artikkelit kirjoittajalta Taika Magic

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: